- Reklama -
DomůLifestyleMódaDžíny Levi's slaví 150 let

Džíny Levi’s slaví 150 let

- Reklama -

Značka Levi’s si letos připomíná 150 let svého vzniku. To, co začalo jako patent na měděné nýty zpevňující pracovní kalhoty, udělený 20. května 1873, se postupem času stalo nejvýznamnějším ikonickým a vlivným kusem oblečení, který byl kdy za posledních více než sto let vytvořen. Úspěch džínů verze 501 překonal hranice času i kultury, objevil se v mnoha modelových variacích, a dodnes je nedílnou součástí šatníků napříč generacemi.

„Jsme nesmírně poctěni a hrdí na to, že můžeme oslavit tak neuvěřitelný milník legendy tohoto odvětví,“ řekla Michelle Gassová, prezidentka společnosti Levi Strauss & Co. „Džíny Levi’s 501 nejsou jen základem šatníků, ale oděvem, který je vetkán do samotné historie odívání a designu. Je to výrobek, který odolal zkoušce časem a dnes nadále posiluje značku Levi’s jako nikdy předtím. S inovovanou produktovou řadou Levi’s 501, která se oproti předchozímu roku rozrostla o téměř třetinu, tak příběh značky nadále pokračuje.“

„Od svého vzniku v roce 1873 si džíny Levi’s 501 žijí vlastním životem a staly se milovanou globální ikonou kultury a trvalého stylu,“ zmínila Karyn Hillman, produktová ředitelka společnosti Levi Strauss & Co. „Střih modelu 501 se z čistě užitkového pracovního oděvu stal každodenní uniformou, kterou si oblíbili fanoušci ve všech koutech světa napříč generacemi. S tak monumentálním výročím značky jsme se mohli opřít o naši bohatou historii a zároveň jsme se inspirovali inovacemi a novinkami moderního designu, abychom zákazníkům přinesli další řadu výrobků Levi’s.“

- Reklama -

Tradiční americký výrobce letos zahrne do své nabídky nové kolekce včetně několika limitovaných edic, chybět by neměla např. nově pojatá kombinéza „XX Waist Overalls“ z roku 1873 (první modré džíny značky Levi’s) nebo džíny v podobě pánských sérií 501 ’54 či dámských verzí 501 ’81. Nové varianty budou uváděny na trh v průběhu celého letošního roku.

Výroční oslavy se dotknou i věrnostního programu Red Tab, který firma zavedla před třemi lety. Díky kartě Red Tab budou mít příznivci značky Levi’s v letošním roce předčasný přístup k některým speciálním edicím 501, mohou vyhrát exkluzivní ceny, získat účast na personalizovaných propagačních akcích apod.

Společnost Levi Strauss & Co. je jednou z největších světových společností vyrábějících značkové oděvy a celosvětovým lídrem v oblasti džínových oděvů, které se prodávají ve 110 zemích světa. Pod koncern patří kromě značky Levi’s také brandy Dockers, Signature by Levi Strauss & Co., Denizen a Beyond Yoga. Čisté tržby gigantu Levi Strauss & Co., jenž disponuje celkem 3100 specializovanými prodejnami, činily v roce 2021 5.8 miliardy dolarů.

- Reklama -
- Reklama -

Poslední přidané

- Reklama -

Neuniklo vám?