- Reklama -
DomůLifestyleArchitektura a bydleníAtlantis Royal: luxusní hotel na dubajském Palm Jumeirah

Atlantis Royal: luxusní hotel na dubajském Palm Jumeirah

- Reklama -

Společnost Kerzner International se nespokojí s jediným hotelem Atlantis na dubajském Palm Jumeirah a otevírá další areál, který se nachází na stejném uměle vytvořeném ostrově a jmenuje se Atlantis The Royal Resort & Residences. Hotel v hodnotě 1.4 miliardy dolarů, který bude hosty přijímat od listopadu letošního roku, má mít celkem 795 pokojů a 102 apartmánů, včetně 44 rezidencí s vlastním bazénem.

Budova s jedinečným designem, inspirovaným historickými stavbami, je podle slov architektonického studia „moderní interpretací klasických mistrovských děl architektonického designu“. Ve 43patrovém, 185 metrů vysokém objektu s rozlohou 87097 metrů čtverečních bude více než 90 bazénů, včetně střešního nekonečného bazénu zavěšeného 96 metrů nad zemí a umístěného na 22. podlaží, příznačně pojmenovaného Cloud 22 Sky Pool.

V plánu je také wellness centrum o rozloze 3 000 metrů čtverečních, které se zaměří nejen na fitness, ale také na zdraví a duševní pohodu. Uvnitř má nejmodernější nabídka zahrnovat šest místností Hammam Sensorium, 17 místností pro procedury, stylingový salon a vnitřní i venkovní fitness prostory.

- Reklama -

Přijíždějící hosty přivítá ohromná vstupní hala se třemi akvárii a největším akváriem s medúzami na světě, umístěným v lobby baru, v němž se nachází přibližně 4 000 medúz. Jako první na světě zde bude také fontána Skyblaze, v níž se snoubí oheň s vodou, a nemají chybět ani další originální umělecká díla v podobě soch, obrazů, skulptur apod.

Z 18 restaurací a barů, které jsou v resortu k dispozici, bude osm fungovat pod vedením oceňovaných šéfkuchařů. Patří mezi ně experimentální moderní britská kuchyně v restauraci Dinner by Heston Blumenthal, Michelinskou hvězdou oceněné tapas v restauraci Jaleo od Josého Andrese, první tradiční cevichería v Dubaji od Gastóna Acurio a šéfkuchař Costas Spiliadis představí vynikající středomořskou kuchyni na pozadí fontány.

Perské chutě budou v centru pozornosti v Ariana’s Persian Kitchen Ariany Bundy, Hakkasan Group rozšíří kulinářskou nabídku o lounge bar a restauraci Ling Ling, hvězdný pekař Mich Turner přiveze do resortu podnik The Little Venice Cake Company a osmou vyhlášenou restaurací v portfoliu restaurací Atlantis bude první podnik svého druhu, Nobu by the Beach od proslulého šéfkuchaře Nobu Matsuhisi.

Další místa k pití a stravování mají zahrnovat čtyři bary, restauraci s celodenním stravováním, neformální restauraci, kavárnu, stravovací halu, zábavní centrum a již zmíněný celodenní klubový zážitek Cloud 22. Na straně rezidencí jsou k dispozici formáty se dvěma, třemi, čtyřmi a pěti ložnicemi a také řada Sky Villas s vlastními „nekonečnými“ bazény a terasovitými zahradami uvnitř vysoké stavby.

Součásti prostor je největší dubajské soukromá pláž o délce dvou kilometrů, která sahá až k původnímu hotelu Atlantis. Společnost Kerzner International nabízí některé rezidence v areálu i k prodeji – investoři či bohatí zákazníci, kteří chtějí tyto jednotky využívat jako vlastní dovolenkové apartmány, zaplatí v závislosti na velikosti, umístění a výbavě od 2 milionů do 49 milionů dolarů za penthouse.

- Reklama -
- Reklama -

Poslední přidané

- Reklama -

Neuniklo vám?