- Reklama -
DomůKulturaFilm a divadloLimitovaná série Land Rover Defender V8 Bond Edition

Limitovaná série Land Rover Defender V8 Bond Edition

- Reklama -

Premiéra v pořadí pětadvacátého pokračování příběhů agenta Jamese Bonda, které tentokrát nese název No Time To Die (Není čas zemřít), je naplánována na 30. září. Ještě před uvedením nového filmu do kin představila značka Land Rover speciální sérii vozů Defender V8 Bond Edition, a to v základním provedení 90, nebo ve větším formátu 110. Modely, jejichž produkci zajišťuje divize Special Vehicle Operations respektive tým SV Bespoke, jsou zařazeny do limitované kolekce a na celosvětový trh se dostane pouhých 300 kousků.

Bond Edition se od běžného Defenderu s motorem V8 liší několika klíčovými detaily. K verzi BE výrobce standardně dodává rozšířenou výbavu „Extended Black Pack“ s 22palcovými koly z lehkých slitin, stříkanými leskle černým lakem Luna Gloss Black, a předními brzdovými třmeny v modré barvě Xenon Blue. K dispozici je také stylový zadní štítek „Defender 007“, světlomety „007“ a identický symbol najdeme také na osvětlených lištách prahů, které nápis při odemknutí vozu promítnou na zem.

Další odlišné designové prvky řady V8 Bond Edition představují loga SV Bespoke a laserem gravírovaný nápis „One of 300“, doplněný výrobním číslem této série. Součástí výbavy je také dotykový displej s úhlopříčkou 11.4 palců, který je u standardního vozu ve výbavě na přání. Obrazovka multimediálního systému Pivi Pro navíc uživatele přivítá exkluzivní animací.

- Reklama -

Defender V8 Bond Edition, inspirovaný Defendery z bondovky Není čas zemřít, má stejně jako konvenční provedení pod kapotou přeplňovaný osmiválcový pětilitrový motor V8, poskytující výkon 518 koní (386 kW) a točivý moment 625 Nm. Součástí je také nově navržený elektronicky řízený aktivní zadní diferenciál nebo na míru modifikované pružiny a tlumiče.

Agregát napojený na osmistupňovou samočinnou převodovku umožňuje „limitce“ v kompaktnější karosářské verzi 90 zrychlení z 0 na 100 km/h za 5.2 sekundy a maximální rychlost 240 km/h. Oficiální ceny startují na částce cca 105 tisíc liber za variantu 90 Bond Edition a cca 108 liber za verzi 110. Obě provedení jsou tak téměř o 7 tisíc liber dražší než standardní Defendery V8.

„Land Rover Defender V8 Bond Edition představuje exkluzivní provedení nejvýkonnějšího sériového Defenderu, který byl kdy vyroben, a je inspirován vozy z filmu No Time To Die. Tímto spojením se potkávají dvě tradiční britské značky a navíc je tento model oslavou 38 let trvajícího spojení značky Land Rover s Jamesem Bondem,“ uvedl ředitel Land Roveru Finbar McFall.

Fanoušci neohroženého agenta tajné služby Jejího Veličenstva mohou ve snímku No Time To Die zahlédnout v akci kromě Defenderů i modely Range Rover Classic, Range Rover Sport SVR nebo Land Rover Series III. Své zástupce tu bude mít samozřejmě i automobilka Aston Martin s legendárním DB5, „véosmičkou“ nebo moderním supersportem DBS Superleggera, a tým kaskadérů se ukáže také na motocyklech Triumph Scrambler 1200 XE, Tiger 900 či skútru Royal Alloy GT125.

- Reklama -
- Reklama -

Poslední přidané

- Reklama -

Neuniklo vám?